Om Rosenli

Vil du ha i både pose og sekk?

Drømmer du om å bo ved fjorden, nær din egen lille strand? Drømmer du om å kunne gå i duggvått gras ned til et forfriskende morgenbad? Drømmer du om å spasere, lett filosoferende, bortover en romantisk tursti omgitt av gamle trær, eføy og vivendel? Drømmer du om å dyrke din egen salat, purreløk, jordbær og duftende urter? Drømmer du om å ta en liten kveldstur til båthavna, kaste loss og prøve fiskelykken i duskregnet borte ved holmene? Drømmer du om å ha utsikt til fjellheimen i Ryfylke?

Ja det er lett å drømme om det perfekte bosted, en hjemlig idyll, i rolige omgivelser, midt i naturen.

Men… så våkner du til de ubehagelige spørsmålene: Hvor langt er det til arbeidsplasser, barnehager, skoler, butikker, kultur og helsetilbud? Hvordan er det med busstilbud, tilgang til tog, båter og… fly? Kort sagt: Er det mulig å forene den grønne ønsketenkningen med den innholdsrike byen? Hvor sentralt kan du komme, uten at drømmen bare blir en drøm? Må du ikke foreta et valg mellom den romantiske forestillingen inne i hodet ditt, og de praktiske behov i hverdagens virkelighet? Du kan jo ikke få både i pose og sekk. Du kan ikke nyte alle byens gode tilbud samtidig som du vil bo i rolige og landlige omgivelser. Eller… kan du det, allikevel? Går det virkelig an å få både i pose og sekk?

Rosenli! Smak på navnet. Men du vet at navn kan bedra. Det er så lett å smykke selv det gråeste sted med et velklingende og innbydende navn: Sorgenfri, Blåklokkedalen, Heimly, Lavendeltoppen. Finnes det roser i Rosenli?

Ja navnet stemmer faktisk, og ikke bare det: Du får så mye annet også.Her er trivelige og praktiske leiligheter for enhver smak og ethvert behov. Du kan bo i rekke og rad og høyt og lavt. og overalt finner du hyggelige naboer i alle aldre. Rosenli ligger mellom Breivig og Emmaus i den tradisjonsrike Storhaug bydel. På Storhaug finner du et godt skoletilbud, og et aktivt foreningsliv og et rikt kulturtilbud.

PÅ EN, TO, TRE…

Hjemmets hygge skaper du selv. Men et godt bosted avhenger også av det som ligger utenfor hjemmets lune rede. I Rosenli blir drømmer til virkelighet på en, to, tre…! I løpet av ett minutt er du ute i naturen. I løpet av to minutter står du på randen og stikker tåspissen i vannet for å kjenne om det frister med en dukkert, -eller kanskje du spiller badminton på en av de velfriserte plenene?

Iløpet av tre minutter er du midt inne i en koselig samtale med turgåere på strandpromenaden, – eller tar du en kopp kaffe på eldresenteret til Skipper Worse i stedet? -hvis ikke, står bussen klar til å ta deg med til sentrum og andre bydeler. I løpet av fire minutter kan du plukke redikker og neper i din egen parsell i kolonihagen. – eller velger du å kose deg sammen med ungene på en av lekeplassene?

 I løpet av fem minutter er du i den trivelige båthavnen med lukten av benarolje, tjære og amerikansk terpentin. – eller kanskje oppe på utkikkspunktet på den lokale Prekestolen? I løpet av… en, to, tre! Ja slik kunne vi fortsette, du kan spasere til skole og butikker på et kvarter. Og Stavanger sentrum når du i løpet av 20 – 25 minutter – eller 5 minutter med buss eller bil. I Rosenli får du ikke bare i pose og sekk, du får i søkk og kav!

Gunnar Roalkvam

Historien om Rosenli

Les hele historien i boken «Historien om Rosenli» skrevet av forfatter Gunnar Roalkvam. Boken er på 50 sider og inneholder masse bilder og illustrasjoner som tidligere ikke er publisert. Pris for boken er kr 100,- + porto. Bestilles hos vaktmester.

Bate Boligbyggelag

Bate Boligbyggelag har vært Rosenli Borettslag sin forretningsfører gjennom 40 år. Bate sine rådgivere har god økonomisk og byggteknisk kompetanse, og styret jobber tett med rådgiverne ved behov.